PIRASA BÖREĞİ (KARMACA)
Muhacir olupda bu böreği bilmeyen yoktur herhalde. Pırasayı sevmeyip yemeyen varsa mutkala denemesini tavsiye ediyorum.
Malzemeler
■1 kg pırasa
■2 orta boy soğan
■3 adet yumurta
■1 su bardağı yoğurt
■yarım su bardağı sıvıyağ
■7-8 kaşık mısır unu
■1 paket kabartma tozu
■tuz
■Üzeri için susam
Yapılışı
■Pırasalar yıkanarak ince ince kıyılır. Soğanlar yemeklik doğranır. Bir tava icerisinde 2 yemek kaşığı yağ ile soğan ve pırasalar sotelenir. Soğumaya bıraklır.
■Bir kap içerisinde yumurtalar çırpılır. Yağ ve yoğurt ilave ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Soğuyan pırasalar, mısır unu, kartma tozu ve tuz eklenerek karıştırılır uygun bir tepsiye 1 parmak kalınlığında dökülür.
■Üzerine susam serpilerek 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Muhacir olupda bu böreği bilmeyen yoktur herhalde. Pırasayı sevmeyip yemeyen varsa mutkala denemesini tavsiye ediyorum.
Malzemeler
■1 kg pırasa
■2 orta boy soğan
■3 adet yumurta
■1 su bardağı yoğurt
■yarım su bardağı sıvıyağ
■7-8 kaşık mısır unu
■1 paket kabartma tozu
■tuz
■Üzeri için susam
Yapılışı
■Pırasalar yıkanarak ince ince kıyılır. Soğanlar yemeklik doğranır. Bir tava icerisinde 2 yemek kaşığı yağ ile soğan ve pırasalar sotelenir. Soğumaya bıraklır.
■Bir kap içerisinde yumurtalar çırpılır. Yağ ve yoğurt ilave ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Soğuyan pırasalar, mısır unu, kartma tozu ve tuz eklenerek karıştırılır uygun bir tepsiye 1 parmak kalınlığında dökülür.
■Üzerine susam serpilerek 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.